TIL DIG, DER ER STÆRK – MEN ALLIGEVEL VÆLTET I DIT LIV…

- OG SAMTIDIG ER BILLEDLIG & KREATIV I DIN TANKEGANG

ER DU ET PANSER AF ANALYSEHJERNE – MEN MED EN KREATIV, BILLEDLIG SJÆL INDEN I…

Vi møder i vores klinikker ofte personer,  som vi kalder Egetræer.

De har gennem hele deres liv været usædvanligt stærke og har både løftet og båret sig selv og andre omkring dem oppe gennem kriser og svære tider.

Oftest gennem rigtig mange år og under et pres som alle grantræerne omkring dem slet ikke ville kunne holde til bare i kortere tid.

Pludselig en dag kan de ikke mere –  de vælter og så hele skovbunden omkring dem ryster og lammes  af en kraftløshed og udbrændthed, som de uden hjælp ikke kan komme ud af.

En god del af dem ser sig selv som meget analytiske mennesker, der har klaret sig ved at kunne gennemskue og tænke sig frem til løsninger og handlemåder gennem livet.

Samtidig er de dog som vi ser dem kreative og billedlige og fornemmer lynhurtigt selv om de er afkræftede, når vi møder dem…..

De har bevaret en slags galgenhumor selv om de er væltet totalt og forstår ubevidst hvor vil hen

Samtidig indrømmer  de at have  en god mavefornemmelse men ser sig alligevel som er analysemenneske.

Passer det meste af nedenstående punkter på dig:

  • Er du en stærk kreativ person, der normalt har kunnet klare alt – men så pludselig er dykket totalt og har udviklet eller er ved at udvikle  angst, stress eller depression?
  • Tænker dig som et meget rationelt, velovervejet menneske, der logisk indtil nu har klaret alt i dit liv…
  • Endda ofte lige fra du var barn har holdt andre omkring dig oppe, som et fyrtårn, der hvor det var svært…
  • Din opvækst har været belastet og utryg – enten hele tiden eller i hverfald gennem længere tid…

Så skulle du måske læse videre her og give os en chance for at vise dig vejen tilbage på dit oprindelige sunde spor 🙂


HVAD ER EN HELHEDSHJERNE

Først vil vi lige kort fortælle dig hvad, en Helhedshjerne er.

Har man en helhedshjerne opfatter man det der er omkring en og andre mennesker som helheder –  man får i et splitsekund  hele fornemmelsen ind i en helhed, hvor standardhjerner mere tager det ind i mindre bidder lidt efter lidt.

Man kan så at sige mærker ind i andre mennesker og ved hvad de inderst inde tænker og føler…

Man kan på samme måde mærke løsninger på problemer langt hurtigere end andre…

Eller  finde udveje og skabe løsninger, der er nytænkende –  og har i det hele taget det man vil kalde en stærkt udviklet sjette sans.

Du kan se meget mere om det, vi kalder helhedshjerner her i punktform ved at følge linket her.

Det er lidt mere uddybende forklaret i en lidt længere artikel vi har skrevet heri dette link

Eller du kan vælge at læse vores mere uddybende  gratis E-bog: Få styr på ressurcerne i din ADHD med os på sidelinjen  – ikke fordi vi påstår, at du har ADHD, men fordi dem med ADHD også har den særlige hjerneform.

HVAD VIL DET SÅ SIGE, AT VÆRE EN SKJULT HELHEDSHJERNE

Viljestærke personligheder, med en stærk helhedshjerne, har oftest samtidig en stærk analysehjerne som ping ponger hurtigt med hinanden.

Som alle andre Helhedshjerner oplever de også, når de bliver voksne, først og fremmest verden med fornemmedelen/følelseshjernen –   i modsætning til standardhjernerne som flytter flere og flere processer over i analysehjernen.

De viljestærke helhedshjerner er altså fra starten en superudgave, der takket være evnen til at stå og holde fast er lang bedre end en standardudgave og derfor er mere målrettede og født med evnen til at kunne få det optimale ud af deres hyperhjerne.

Har de det konstant svært i opvæksten eller får de et afgørende chok ved et svigt, kompenserer de dog ofte med viljestyrken ved at lade analysehjernen tage helt over på de områder, der minder om den angst for at blive valgt fra/svigtet.

I starten og langt hen ad vejen kan de godt holde til at lade analysehjernen klare disse processer  men det kræver langt mere energi og bliver mere og mere kompliceret og ender til sidst med art deres system ikke kan rumme alle de kunstig skabte processer længere.

De automatiske beskyttelsesprocesser i den gamle del af hjernen kræver meget lidt energi og er velfungerende – hvor det kunstig skabte system med lige dele viljestyrke og analysehjernefunktioner dræner energisystment og virker som en dårlig kopi.

Dette ”fravalg”af at bruge den automatiske beskyttelsessystem i følelseshjernen i deres liv  vil uværlige styre mod alarmtilstande som angst, stress eller depression senere i livet.